Çikolata Seti

Çikolata Seti

SET01

132.00 

Resveratrol: %83,5 Kakao Kitlesi, %100 Doğal Kakao Yağı, %16 Şeker Pancarı, Emülgatör (Soya Lesiatini), doğal vanilya aroması, Resveratrol içerir.

Kolajen: %83,5 Kakao Kitlesi, %100 Doğal Kakao Yağı, %16 Şeker Pancarı, Emülgatör (Soya Lesitini), doğal vanilya aroması, Kolajen içerir.

Melisa: %83,5 Kakao Kitlesi, %100 Doğal Kakao Yağı, %16 Şeker Pancarı, Emülgatör (Soya Lesitini), doğal vanilya aroması, Melisa Ekstresi içerir.

Ginseng&Maca: %83,5 Kakao Kitlesi, %100 Doğal Kakao Yağı, %16 Şeker Pancarı, Emülgatör (Soya Lesitini), doğal vanilya aroması, Kore Ginsengi ve Maca içerir.

4×40 gr

- +
EAN: 8681910223066 Stok kodu: SET01 Kategoriler: Etiketler: , , , , , , ,

RESVERATROL

Siyah üzüm başta olmak üzere çeşitli kırmızı/mor renkli yemişlerin (berries) kabuğunda veya çekirdeğinde bulunan doğal bir madde olan Resveratrol üzerine özellikle son 20 yılda çok sayıda araştırma yapılmıştır.

Çok güçlü bir antioksidan, antiinflamatuar ve detoks ajanı olarak kabul edilir. Özellikle kalbi ve kan damarlarını/dolaşımı korur. Bazı çalışmalarda alerjik yanıtları kontrol altına almaya yardımcı olduğu bulunmuştur. Bugün en değerli doğal fitobesinlerden (bitkisel besin maddesi) biri olarak kabul edilmektedir.

Resveratrolü beslenmeyle istenen miktarlarda (günlük 50-100 mg) alabilmek çok mümkün değildir. Çünkü gıdalarda düşük miktarlarda olduğu için çok fazla tüketim yapmak gerekmektedir (örneğin bir salkım siyah üzümde en fazla 1,25 mg Resveratrol bulunur). Bu durumda Resveratrol almanın en uygun yolu takviye veya fonksiyonel gıdalar olarak kabul edilir.

COLLAGEN (Kolajen)

Besin takviyesi dünyasında son 5 yılın en yoğun ilgi çeken konusu kolajen takviyeleri. Kolajen tüm dokularımızda bulunan ve bedeni bir arada tutan “yapıştırıcı” gibi görev gören protein peptit yapısında bir madde. İsmi Latince’deki “colla” yani “yapıştırıcı”dan geliyor.

Bedenimiz bilindiği gibi ilerleyen yaşlarla beraber bazı fonksiyonlarını azaltıyor veya eskisi kadar efektif yapamıyor. Kolajen sentezi de bu fonksiyonlardan birisi – hatta diğerlerinden biraz daha önce 20’li yaşların ortalarından itibaren kolajen sentezi azalmaya başlıyor. Özellikle sigara dumanı, hava kirliliği, TV ve bilgisayar ekranı, beslenme ve stres gibi faktörler de bu sentezin azalmasında etkili oluyor.

Buna karşı bedenin kolajen sentezini arttırmak ve desteklemek için kolajen takviyelerinin kullanımı 90’ların başından beri üzerinde çalışılan önemli bir konu. Son yıllarda ise bu çalışmalar artık sonuç vermeye başladı ve kolajen takviyelerinin hızla arttığını gözlemeye başladık.

Cilt sağlığını desteklemek için genel olarak 5.000 – 10.000 mg hidrolize kolajen takviyesi kullanılıyor. Kolajenin beslenmeyle alınması kolay değil çünkü büyük bir molekül olduğu için emilimi ve vücutta kullanımı oldukça zor. Bu nedenle hidrolize kolajenin takviye veya fonksiyonel gıda olarak alınması tercih ediliyor.

Pek çok çalışma 1 ila 3 aylık bir kolajen takviyesinin cilt sağlığını desteklediğini ve doğal kolajen sentezini normalize ettiğini gösteriyor. Kolajeni fonksiyonel olarak almanın en iyi yollarından biri de bitter çikolata içinde almak, çünkü bu durumda kakaodan gelen antioksidan flavonol bileşiklerinin cilt koruyucu ve serbest radikal hasarını önleyici özelliğinden de yararlanmak mümkün olabiliyor.

GINSENG & MACA

Panax ginseng (Kore ginsengi), tarih boyunca en bilinen ve yaygın kullanılan bitkilerden birisi olmuştur. Özellikle Güneydoğu Asya’da hem takviye olarak, hem de fonksiyonel gıda olarak kullanılır. Yorgunluk, halsizlik ve stresli durumlarda ideal adaptojen bitki olarak kabul edilir.

Adaptojen terimi ilk olarak Rus bilim insanları tarafından kullanılan ve vücudun çeşitli stres kaynaklarına karşı dayanıklılığını arttıran (adaptasyon sağlayan) bitkiler için kullanılan tanımdır. Buna göre iyi bir adaptojenin stresin yol açtığı dengesizlikleri gidermesi ve bunu yaparken herhangi bir toksik etkiye veya yan etkiye yol açmaması gerekir. En yaygın bilinen ve kullanılan adaptojen bitki Ginseng’dir.

Maca (Lepidium meyenii) ise Peru Ginsengi olarak da bilinen diğer bir adaptojen bitkidir. Anavatanı Güney Amerika’dır. Güney Amerika’da geleneksel olarak yorgunluk önleyici, enerji verici, kan temizleyici vb. amaçlarla kullanılmıştır. Modern araştırmalarda libido yükseltici özellikleri de bulunmuştur.

MELISSA (Melisa)

Limon otu veya Oğul otu olarak bilinen Melisa (Melissa officinalis) hafif limon aromasına sahip nane türü bir bitkidir. Günümüzde anksiyete, stres, uyku problemleri ve hazımsızlığa karşı kullanımı vardır. Stresli durumlarda sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinir. Uyku kalitesini yükselttiğine ve uyku döngüsünün normal sağlıklı hale gelmesine yardımcı olduğuna dair çalışmalar vardır. Çocuklarda özellikle sınav öncesi sınav stresini azalttığı gösterilmiştir.

Geleneksel olarak hazımsızlık ve gaz problemlerine karşı çay veya fonksiyonel gıda olarak kullanımı bulunur.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

Start typing and press Enter to search

Sepetim

Sepetinizde ürün bulunmuyor.